ვარდკაჭაჭას ბალახი
გამოყენების წესი: კუჭ-ნაჭლავის, ნაღვლის ბუშტის ,თირკმელების ანთების დროს, კანის ჩირქოვანი დაავადების სამკურნალოდ და სხვა.
მომზადება: 1სუფრის კოვზს ნედლეულს ვათავსებთ ემალირებელ ჭურჭელში, დავასხათ 400 მლ.(2 ჩაის ჭიქა) ადუღებული წყალი. დავახუროთ თავსახური და გავაცხელოდ მდუღარე წყლისაბაზანაში 5წუთის განმავლობაში.შემდეგ გადმოვდგათ,გავაციოთ 45წუთის განმავლობაში და გავფილტროთ. დარჩენილი მასა გავწუროთ. მიღებულ ნაყენს დავუმატოთ ანადუღარი წყალი საწყისი მოცულობის (200მლ.)მიღებამდე.
მივიღოთ თბილი ნაყენი 100-100გრ. 3 ჯერ დღეში ჭამის წინ 15-20 წუთით ადრე.
შენახვის პირობები: მასალა ინახება მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე.ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.
გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.
შენახვის პირობები: მასალა ინახება მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე.ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.
შენახვის ვადა: 2 წელი
masa netto: 50 გრ±5%