გამოყენების წესი: გამოიყენება თირკმელებისა და საშარდე გზების ანთებითი დაავადებების, თირკმლების უკმარისობის, ორგანიზმში წყლისა და მინერალური ცვლის დარღვის დროს.

უკუჩვენებები: მომატებული მგრძნობელობა მცენარეული საშუალების მიმართ.

მომზადების წესი: 11გრ.(1 სუფრის კოვზი) ნედლეულს ვათავსებთ ემალირებელ ჭურჭელში, დავასხათ 200 მლ. (1 ჩაის ჭიქა) ადუღებული წყალი. დავახუროთ თავსახური და გავაცხელოდ მდუღარე წყლის აბაზანაში 30 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოვდგათ, გავაციოთ და გავფილტროთ. დარჩენილი მასა გავწუროთ. მიღებულ ნაყენს დავუმატოთ ანადუღარი წყალი საწყისი მოცულობის (200მლ.) მიღებამდე.

მიღების წესი: მივიღოთ თბილი ნაყენი 1 სუფრის კოვზი 5-6 ჯერ დღეში ჭამის შემდეგ 40 წუთის გავლისას. რეკომენდებულია მიღების წინ ნაყენი შევანჯღრიოთ.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება ოთახის ტემპერატურაზე მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე. ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 50 გრ±5%

გამოყენების წესი: გამოიყენება ზემო სასუნთქი გზების და ფილტვების (ბრონქიტი , ტრაქეიტი, ზედა სასუნთქი გზების გაციების) დაავადებების დროს , კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის (გასტრიტი, ენტეროკოლიტი, უმადობა, ცუდი მონელება) დაავადებების დროს.

უკუჩვენებები: მომატებული მგრძნობელობა მცენარეული საშუალების მიმართ.

მომზადების წესი: 16გრ.(1 სურის კოვზი) ნედლეულს ვათავსებთ ემალირებელ ჭურჭელში, დავასხათ 200 მლ.(1 ჩაისჭიქა) ადუღებული წყალი. დავახუროთ თავსახური და გავაცხელოთ მდუღარე წყლის აბაზანაში 30 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოვდგათ, გავაციოთ და გავფილტროთ. დარჩენილი მასა გავწუროთ. მიღებულ ნაყენს დავუმატოთ ანადუღარი წყალი საწყისი მოცულობის (200მლ.) მიღებამდე.

მიღების წესი: უფროსი ასაკის ადამიანმა უნდა მიიღოს თბილი ნაყენი ½ ჩაის ჭიქა სამჯერ დღეში ჭამის წინ 1 საათით ადრე. ბავშვებმა ასაკის მიხედვით 1 სუფრის კოვზიდან 1/3 ჩაის ჭიქა 2–3 ჯერ დღეში ჭამის წინ 1 საათით ადრე. მიღების წინ, რეკომენდირებულია ნაყენი შევანჯღრიოთ.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება ოთახის ტემპერატურაზე მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე.ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა. შევინახოთ ბავშვებისაგან მიუწვდომელ ადგილას.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 50 გრ±5%

გამოყენების წესი: კუჭისა და თორმეტგოჯა ნაწლავის წყლულოვანი დაავადება, კოლიტი , ენტეროკოლიტი, ღვიძლის და სანაღვლე გზების, ელენთას დაავადება. პირის ღრუს დაავადებების (გინგივიტი, პიორეა) პაროდონტის ანთებით- დისტროფიული ფორმა, ყელის ტკივილი, ტონზილიტი დროს.

უკუჩვენებები: მომატებული მგრძნობელობა მცენარეული საშუალების მიმართ.

მომზადების წესი: 10გრ.(4 სუფრისკოვზი) ნედლეულს ვათავსებთ ემალირებულ ჭურჭელში, დავასხათ 200 მლ. (1 ჩაისჭიქა) ადუღებული წყალი. დავახუროთ თავსახური და გავაცხელოდ მდუღარე წყლის აბაზანაში 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოვდგათ, გავაციოთ ოთახის ტემპერატურაზე 45 წუთის განმავლობაში და გავფილტროთ. დარჩენილი მასა გავწუროთ. მიღებულ ნაყენს დავუმატოთ ანადუღარი წყალი საწყისი მოცულობის (200 მლ.) მიღებამდე.

მიღების წესი: მივიღოთ თბილი ნაყენი 1 სუფრის კოვზი 2-3 ჯერ დღეში ჭამის წინ 15-20 წუთით ადრე.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება ოთახის ტემპერატურაზე მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე. ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 3 წელი

masa netto: 40 გრ±5%

გამოყენების წესი: გამოიყენება როგორც მადის ამწევ და საჭმლის მონელების გასაუმჯობესებელ საშუალებად, კუჭ–ნაწლავის ტრაქტის ორგანოთა დაავადებების კომპლექსური თერაპიის დროს (მათ შორის: ქრონიკული გასტრიტის, დისპეპსიური მოშლილობების, ნაღვლმდენი გზების დისკინეზიის, ქრონიკული ქოლეცისტიტის დროს.

უკუჩვენებები: მომატებული მგრძნობელობა მცენარეული საშუალების მიმართ, 12 წლამდე ბავშვებისთვის.

მომზადების წესი: 10გრ (1,5 სუფრის კოვზი) ნედლეულს ვათავსებთ ემალირებულ ჭურჭელში, დავასხათ 200 მლ (1 ჩაის ჭიქა) ადუღებული წყალი. დავახუროთ თავსახური და გავაცხელოთ მდუღარე წყლის აბაზანაში 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოვდგათ, გავაციოთ ოთახის ტემპერატურაზე 45 წუთის განმავლობაში და გავფილტროთ. დარჩენილი მასა გავწუროთ. მიღებულ ნაყენს დავუმატოთ ანადუღარი წყალი საწყისი მოცულობის (200 მლ) მიღებამდე.

მიღების წესი: მივიღოთ თბილი ნაყენი ¼ ჩაის ჭიქა 3-4 ჯერდ ღეში ჭამის წინ 30 წუთით ადრე.

გვერდითი მოვლენები: შესაძლებელია ალერგიული რეაქციები

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე. ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა. ინახება ბავშვებისაგან მიუწვდომელ ადგილზე.

შენახვის ვადა: 3 წელი

masa netto: 50 გრ±5%

გამოყენების წესი: გამოიყენება, როგორც გარეგანი ანთების საწინააღმდეგო საშუალება კანის დაავადებების დროს, აგრეთვე როგორც შარდმდენი და ნაღველმდენი საშუალება პოდაგრის და ჰეპატიტის სამკუენალოდ.

უკუჩვენებები: ბრონქიალური ასთმა, ეპილეპსია, სტენოკარდია.

მომზადების წესი: ½ სუფრის კოვზ ნედლეულს ათავსებენ ემალირებულ ჭურჭელში , ასხამენ 200 მლ (1 ჩაის ჭიქა) ადუღებულ წყალს. ახურავენ თავსახურს და აცხელებენ მდუღარე წყლის აბაზანაში 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოდგამენ, აციებენ და ფილტრავენ. დარჩენილ მასას წურავენ. მიღებულ ნაყენს უმატებენ ანადუღარ წყალს საწყისი მოცულობის (200 მლ) მიღებამდე.

მიღების წესი: მივიღოთ 1/3 ჭიქა 3-ჯერ დღეში ჭამამდე 30 წუთით ადრე.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება ოთახის ტემპერატურაზე მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე. ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 50 გრ±5%

გამოყენების წესი: სასუნთქი გზების ინფექციურ-ანთებითი დაავადებების დროს: მწვავე ბრონქიტი, ქრონიკული ბრონქიტი, ტრაქეიტი; ჰიპერაციდული გასტრიტების, წყლულოვანი და თორმეტგოჯა ნაწლავის წყლულოვანი კომპლექსური თერაპიის შემადგენლობაში.

უკუჩვენებები: მომატებული მგრძნობელობა მცენარეული საშუალების მიმართ. ორსულობა.

მომზადების წესი: 10გრ. (1 სუფრის კოვზი) ნედლეულს ვათავსებთ ემალირებულ ჭურჭელში, დავასხათ 200 მლ. (1 ჩაისჭიქა) ადუღებული წყალი. დავახუროთ თავსახური და გავაცხელოდ მდუღარე წყლის აბაზანაში 30 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოვდგათ, გავაციოთ ოთახის ტემპერატურაზე 10 წუთის განმავლობაში და გავფილტროთ. დარჩენილი მასა გავწუროთ. მიღებულ ნაყენს დავუმატოთ ანადუღარი წყალი საწყისი მოცულობის (200 მლ.) მიღებამდე.

მივიღოთ: თბილი ნაყენი 1-2 სუფრის კოვზი3-4ჯერ დღეში ჭამისწინ 30 წუთით ადრე.

მიღების წესი: მოზრდილებმა მივიღოთ თბილი ნაყენი 1-3 სუფრის კოვზი ყოველ 3-4 საათში. მიღების წინ, რეკომენდირებულია ნაყენი შევანჯღრიოთ.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება ოთახის ტემპერატურაზე მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე. ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 50 გრ±5%

გამოყენების წესი: აუმჯობესებს სეკრეტორულ აქტივობას მომნელებელ სისტემაში, უმატებს ჭამის მადას.

უკუჩვენებები: ჰიპერმგრძნობელობა, ჰიპერაციდული გასტრიტების, წყლულოვანი და თორმეტგოჯა ნაწლავის წყლული, რეფლუქს-ეზოფაგიტი , მწვავე ქოლეცისტიტი , ლაქტაციის პერიოდი.

მომზადების წესი: 4გრ.(2 ჩაის კოვზი) ნედლეულს ვათავსებთ ემალირებულ ჭურჭელში, დავასხათ 200 მლ. (1 ჩაისჭიქა) ადუღებული წყალი. დავახუროთ თავსახური და გავაცხელოდ მდუღარე წყლის აბაზანაში 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოვდგათ, გავაციოთ 45 წუთის განმავლობაში და გავფილტროთ. დარჩენილი მასა გავწუროთ. მიღებულ ნაყენს დავუმატოთ ანადუღარი წყალი საწყისი მოცულობის (200მლ.) მიღებამდე.

მიღების წესი: მივიღოთ თბილი ნაყენი 1 სუფრის კოვზი 3-4 ჯერ დღეში ჭამის წინ 30 წუთით ადრე.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება ოთახის ტემპერატურაზე მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე. ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 50 გრ±5%

გამოყენების წესი: გამოიყენება ღვიძლის, ნაღვლის ბუშტის, თირკმლების და შარდის ბუშტის დაავადებების სამკურნალოდ. ხელს უწყობს საშარდე გზებისა და თირკმლების ანთებითი პროცესების შეჩერებას, თირკმლის კენჭების დაშლას. ასევე გამოიყენება მარილოვანი ცვლის დარღვევების დროს (პოდაგრა, სპონდილოზი). გააჩნია კარგი დიურეტული და ანთების საწინააღმდეგო ეფექტი პიელონეფრიტის დროს.

უკუჩვენებები: მომატებული მგრძნობელობა მცენარეული საშუალების მიმართ.

მომზადების წესი: 10 გ ნედლეულს დავასხათ 200 მლ მდუღარე წყალი და დავაყენოთ თერმოსში 1 საათის განმავლობაში.

მიღების წესი: მივიღოთ ოთახის ტემპერატურის ნაყენი 2–3 ჯერ დღეში ½ ჩაის ჭიქა.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე. ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 40 გრ±5%

გამოყენების წესი: მოცვის ხმელი ნაყოფი გამოიყენება დიარეის, დიზენტერიის, კუჭის ლორწოვანი გარსის ანთებების, წვრილი ნაწლავის ანთების, გულძმარვის დროს, როგორც ანტისეპტიკური საშუალება, ღამის ენურეზის დროს.

იგი გამოიყენება თვალის დაავადებების: კონიუნქტივიტი, მხედველობის სიმახვილის დაქვეითება, მუქი ადაპტაციის გაუარესება და ბადურის დაშლის დროს. ძალიან ეფექტურია თირკმლების და შარდის ბუშტის, დიაბეტის (ამცირებს შაქარს), დიარეას და ცისტიტის სდროს.

უკუჩვენებები: მომატებული მგრძნობელობა მცენარეული საშუალების მიმართ.

მოამზადების წესი: მოცვის ნაყოფის ნაყენის მოსამზადებლად 3-4 ჩაის კოვზ ნედლეულს, დაასხით 2 ჭიქამდუღარე წყალი და გააჩერეთ, 4-5 საათის განმავლობაში.

მიღების წესი: მიიღეთ 1/4-1/5 ჭიქა 5-6 ჯერდ ღეში ჭამის წინ.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება ოთახის ტემპერატურაზე მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე. ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 50 გრ±5%

გამოყენების წესი: გამოიყენება ქოლეცისტიტის, ქოლანგიტის, ნაღვლის წვენის გამოყოფის დაქვეითებით მიმდანარე ჰეპატიტის, ცისტიტის, თირკმელ–კენჭოვანი დაავადებების, გულის ფუნქციონირების დარღვევით გამოწვეული შეშუპების, ჰემორაგიული დიათეზის, სხვადასხვა წარმოშობის სისხლდენების დროს.

უკუჩვენებები: მომატებული მგრძნობელობა მცენარეულ საშუალების მიმართ.

მომზადების წესი: 10 გრ ნედლეულს ვათავსებთ ემალირებელ ჭურჭელში, დავასხათ 200 მლ (1 ჩაის ჭიქა) ადუღებული წყალი. დავახუროთ თავსახური და გავაცხელოთ მდუღარე წყლის აბაზანაში 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოვდგათ, გავაციოთ ოთახის ტემპერატურაზე 45 წუთის განმავლობაში და გავფილტროთ. დარჩენილი მასა გავწუროთ. მიღებულ ნაყენს დავუმატოთ ანადუღარი წყალი საწყისი მოცულობის (200 მლ) მიღებამდე.

მიღების წესი: მოზრდილებმა მივიღოთ თბილი ნაყენი 1-3 სუფრის კოვზი ყოველ 3-4 საათში. მიღების წინ, რეკომენდირებულია ნაყენი შევანჯღრიოთ.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე. ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 40 გრ±5%

გამოყენების წესი: გამოყენება დაჟეჟილობებისა და სისხლჩაქცევების დროს, კუნთებისა და სახსრების რევმატიული ტკივილებისას, ნევრალგიისა და რადიკულიტის დროს.

უკუჩვენებები: მომატებული მგრძნობელობა მცენარეული საშუალების მიმართ.

მომზადების წესი: პრეპარატი გამოიყენება გარეგანი ხმარებისათვის.

  1. დაჟეჟილობებისა და სისხლჩაქცევების დროს: 1 პაკეტი მოათავსეთ თასში, დაამატეთ თბილი ადუღებული წყალი რომ მიიღოთ ფაფის მაგვარი მასა. წრიული მოძრაობებით ტამპონის საშუალებით წაუსვით დაზიანებულ ადგილას (რეზინის ხელთათმანებით) და 10-15 წუთის შემდეგ ჩამობანეთ თბილი წყლით.
  2. რადიკულიტის, რევმატული და ნევრალგიური ტკივილის დროს: ფხვნილს დაუმატეთ მცენარეული ზეთი, აურიეთ სანამ არ მივიღებთ სმეტანისებურ მასას და შეაზილეთ დაზიანებულ ადგილებზე. თუ პრეპარატმა ძლიერი ტკივილი გამოიწვია ჩამოიბანეთ თბილი წყლით.

გვერდითი მოვლენები: ალერგიული რეაქციები, კანის გაღიზიანება და სიწითლე დაზიანებულ ადგილებზე.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება მშრალ, ბნელ ადგილას. შეინახეთ ბავშვებისათვის მიუწვდომელ ადგილას.

შენახვის ვადა: 3 წელი

masa netto: 50 გრ±5%

გამოყენების წესი: გამოიყენება შეშუპეპების დროს, თირკმლისა და გულის უკმარისობისას.

უკუჩვენებები: თირკმლის ფუნქციური უკმარისობა, ორსულობა, ლაქტაცია, 12 წლამდე ბავშვები.

მომზადების წესი: 10გრ (0,5 სუფრისკოვზი) ნედლეულს ვათავსებთ ემალირებულ ჭურჭელში, დავასხათ 200 მლ (1 ჩაის ჭიქა) ადუღებული წყალი. დავახუროთ თავსახური და გავაცხელოთ მდუღარე წყლის აბაზანაში 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოვდგათ, გავაციოთ ოთახის ტემპერატურაზე 45 წუთის განმავლობაში და გავფილტროთ. დარჩენილი მასა გავწუროთ. მიღებულ ნაყენს დავუმატოთ ანადუღარი წყალი საწყისი მოცულობის (200 მლ) მიღებამდე.

მიღების წესი: მივიღოთ თბილი ნაყენი 1/3 ჩაისჭიქა 2-3ჯერ დღეში ჭამის წინ 10-15 წუთით ადრე.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე. ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 50 გრ±5%

გამოყენების წესი: გამოიყენება ფილტვის, ნაწლავის, ჰემოროიდის, ცხვირის, საშვილოსნოს (ანთებითი პროცესების, ფიბრომა, და ა.შ.). სისხლდენის დროს. გასტრიტის, კუჭისა და თორმეტგოჯა ნაწლავის წყლულოვანი დაავადებების, წყლულოვანი სპასტიური კოლიტის, მეტეორიზმის, ღვიძლის დაავადებების და სანაღვლე გზების (ჰეპატიტი, ქოლეცისტიტი, ანგიოჰოლიტი) თირკმელების და შარდის ბუშტის (ცისტიტის, ურეთრიტის, გლომელურონეფრიტის, პიელონეფრიტის) სამკურნალოდ.

უკუჩვენებები: მომატებული მგრძნობელობა მცენარეული საშუალების მიმართ.

მომზადების წესი: 8 გრ.(1,5 სუფრის კოვზი) ნედლეულს ვათავსებთ ემალირებელ ჭურჭელში, დავასხათ 200 მლ.(1 ჩაის ჭიქა) ადუღებული წყალი. დავახუროთ თავსახური და გავაცხელოდ მდუღარე წყლის აბაზანაში 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოვდგათ, გავაციოთ ოთახის ტემპერატურაზე 45 წუტის განმავლობაში და გავფილტროთ. დარჩენილი მასა გავწუროთ. მიღებულ ნაყენს დავუმატოთ ანადუღარი წყალი საწყისი მოცულობის (200მლ.) მიღებამდე.

მივიღოთ: თბილი ნაყენი1/3- 1/2 ჩაის ჭიქა სამჯერ დღეში ჭამის წინ 30 წუთით ადრე.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება ოთახის ტემპერატურაზე მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე. ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 50 გრ±5%

გამოყენების წესი: გამოიყენება კუჭ-ნაწლავის ანთების და წყლულოვანი დაავადების დროს, ნაღვლის და შარდის ბუშტის ანთების დროს, თირკმელების და ქალის სასქესო ორგანოების ანთების დროს და სხვა.

უკუჩვენებები: მომატებული მგრძნობელობა მცენარეული საშუალების მიმართ.

მომზადების წესი: 1 სუფრის კოვზ ნედლეულს ათავსებენ ემალირებულ ჭურჭელში , ასხამენ 400 მლ (2 ჩაის ჭიქა) ადუღებულ წყალს. ახურავენ თავსახურს და აცხელებენ მდუღარე წყლის აბაზანაში 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოდგამენ, აციებენ და ფილტრავენ. დარჩენილ მასას წურავენ. მიღებულ ნაყენს უმატებენ ანადუღარ წყალს საწყისი მოცულობის (400 მლ) მიღებამდე.

მიღების წესი: მივიღოთ 100-100 გრ 3-ჯერ დღეში ჭამამდე 30 წუთით ადრე.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება ოთახის ტემპერატურაზე მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე. ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 50 გრ±5%

გამოყენების წესი: გამოიყენება კანის ალერგიული დაავადების დროს ( დიათეზი, ნეიროდემა), ფსორიაზის დროს, სებორეის სამკურნალოდ და სხვა.

უკუჩვენებები: მომატებული მგრძნობელობა მცენარეულ საშუალების მიმართ.

მომზადების წესი: 3 სუფრის კოვზ ნედლეულს ათავსებენ ემალირებულ ჭურჭელში , ასხამენ 400 მლ (2 ჩაის ჭიქა) ადუღებულ წყალს. ახურავენ თავსახურს და აცხელებენ მდუღარე წყლის აბაზანაში 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოდგამენ, აციებენ და ფილტრავენ. დარჩენილ მასას წურავენ. მიღებულ ნაყენს უმატებენ ანადუღარ წყალს საწყისი მოცულობის (400 მლ) მიღებამდე.

მიღების წესი: იღებენ 100–100 გ 3–ჯერ დღეში ჭამის დროს, აბაზანისთვის ნაყენი განაზავეთ.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება ოთახის ტემპერატურაზე მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე.ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 50 გრ±5%

გამოყენების წესი: გამოიყენება მწვავე და ქრონიკული ბრონქიტის, მადის დაქვეითების, მონელების გაუარესების, განსაკუთრებით სეკრეტორული კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის სეკრეტორული უკმარისობის, ქოლეცისტიტის, სანაღვლე გზების დისკინეზიის, მომატებული ნერვული აგზნებადობის, ენტეროკოლიტის დროს, რომელსაც თან ახლავს შეკრულობა და მეტეორიზმი.

უკუჩვენებები: მომატებული მგრძნობელობა მცენარეული საშუალების მიმართ.

მომზადების წესი: 10გრ. ნედლეულს ვათავსებთ ემალირებელ ჭურჭელში, დავასხათ 200 მლ.(1 ჩაის ჭიქა) ადუღებული წყალი. დავახუროთ თავსახური და გავაცხელოთ მდუღარე წყლის აბაზანაში 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოვდგათ, გავაციოთ 45 წუთის განმავლობაში და გავფილტროთ. დარჩენილი მასა გავწუროთ. მიღებულ ნაყენს დავუმატოთ ანადუღარი წყალი საწყისი მოცულობის (200მლ.) მიღებამდე.

მიღების წესი: მივიღოთ თბილი ნაყენი 0,5 ჩაის ჭიქა ორჯერ დღეში ჭამის წინ 15 წუთით ადრე. მიღების წინ, რეკომენდირებულია ნაყენი შევანჯღრიოთ.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე. ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 50 გრ±5%

გამოყენების წესი: გამოიყენება როგორც ნაღველმდენ იღვიძლის და სანაღვლე გზების დაავადებების დროს:(ჰეპატიტი, ქოლეცისტიტი, ქოლანგიტი). როგორც შარდმდენი თირკმლის კენჭოვანი დაავადებების დროს, შეშუპება; როგორც ტკივილგამაყუჩებელი, მეტაბოლიზმის ნორმალიზაციისათვის, რევმატიზმისთვის. ის ამცირებს სისხლში შაქარს, უწყობს ხელს კუჭის და ნაწლავების ნორმალურ მუშაობას. გარედან: სწრაფად აშუშებს მიკრობული კანის დაავადებებს, ჭრილობის, წყლულებს და დამწვრობებს. აგრეთვე გამოიყენება თმის ცვენის და ქერტლის საწინააღმდეგოდ, აუმჯობებსებს თმის ზრდას.

უკუჩვენებები: მომატებული მგრძნობელობა მცენარეული საშუალების მიმართ.

მომზადების წესი: 10გრ.( 1 სუფრის კოვზი) ნედლეულს ვათავსებთ ემალირებულ ჭურჭელში, დავასხათ 200 მლ.(1 ჩაის ჭიქა) ადუღებული წყალი. დავახუროთ თავსახური და გავაცხელოდ მდუღარე წყლის აბაზანაში 30 წუთის განმავლობაში.შემდეგ გადმოვდგათ, გავაციოთ ოთახის ტემპერატურაზე 10 წუთის განმავლობაში და გავფილტროთ. დარჩენილი მასა გავწუროთ. მიღებულ ნაყენს დავუმატოთ ანადუღარი წყალი საწყისი მოცულობის (200მლ.) მიღებამდე.

მიღების წესი: მივიღოთ თბილი ნაყენი ½ ჩაის ჭიქა სამჯერ დღეში, გარეგანათ საფენების სახით.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 50 გრ±5%

გამოყენების წესი: ანემიების დროს (ჰემოგლობინის და ერითროციტების რაოდენობის ასაწევად სისხლში). ქოლეცისტიტების და ქოლანგიტების სამკურნალოდ, თმის ცვენის და ქერტლის საწინააღმდეგოდ.

უკუჩვენებები: მომატებული მგრძნობელობა მცენარეულ საშუალების მიმართ.

მომზადების წესი: ნედლეულის 1 სუფრის კოვზს დავასხათ 2 ჭიქა ცხელი წყალი, ვადუღოთ 3-5 წუთი, მივიღოთ100-100 გრ სამჯერ დღეში. თმის ცვენის დროს განვაზავოთ ანადუღარი წყლით 0,5 ლიტრამდე და გადავივლოთ.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება ოთახის ტემპერატურაზე მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე. ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 40 გრ±5%

გამოყენების წესი: გამოიყენება, როგორც შარდმდენი საშუალება. თირკმლის მწვავე და ქრონიკული დაავადების დროს, რომელსაც თან ახლავს შეშუპების მოვლენები, აზოტემია და საშარდე გზების კენჭოვანი დაავადება. აგრეთვე ცისტიტის, ურეტრიტების, პოდაგრის და შაქრიანი დიაბეტის სამკურნალოდ.

უკუჩვენებები: მომატებული მგრძნობელობა მცენარეულ საშუალების მიმართ.

მომზადების წესი: 1 სუფრის კოვზ ნედლეულს დავასხათ 200 მლ (1 ჩაის ჭიქა) მდუღარე წყალი და ვადუღოთ წყლის აბაზანაზე 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გავაციოთ, გავფილტროთ და დარჩენილი მასა გავწუროთ. მიღებულ ნაყენს დავუმატოთ ანადუღარი წყალი საწყისი მოცულობის (200 მლ) მიღებამდე.

მიღების წესი: მივიღოთ 100-100 გრ. 3-ჯერ დღეში ჭამამდე.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება ოთახის ტემპერატურაზე მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე.ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს

2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 50 გრ±5%

გამოყენების წესი: გამოიყენება შინაგანი მოხმარებისთვის–როგორც ამოსახველებელი ზედა სასუნთქი გზების ინფექციების დროს (ბრონქიტი, ყივანახველა, ფილტვის ფიბროზი , ფილტვების ტუბერკულოზი ), კუჭის წვენის მჟავიანობის ასამაღლებლად (ანაციდური გასტრიტის და ქრონიკული კოლიტის) დროს.

 გარეგანი მოხმარებისთვის: როგორც ჭრილობის შემახორცებელი საშუალება.

უკუჩვენებები: ინდივიდუალური მგრძნობელობა, გასტრიტი, კუჭის წყლული და მაღალი მჟავიანობა.

მომზადების წესი: 10გრ (2 სუფრისკოვზი) ნედლეულს ვათავსებთ ემალირებელ ჭურჭელში, დავასხათ 200 მლ (1 ჩაის ჭიქა) ადუღებული წყალი. დავახუროთ თავსახური და გავაცხელოთ მდუღარე წყლის აბაზანაში 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოვდგათ, გავაციოთ 45 წუთის განმავლობაში და გავფილტროთ. დარჩენილი მასა გავწუროთ. მიღებულ ნაყენს დავუმატოთ ანადუღარი წყალი საწყისი მოცულობის (200მლ ) მიღებამდე.

მიღების წესი: მოზრდილებმა მივიღოთ თბილი ნაყენი 1/3 ჩაის ჭიქა სამჯერ დღეში ჭამის წინ10-15 წუთით ადრე.

ჭრილობის დროს ნაყენში დასველებულ საფენს აფენენ კანის დაზიანებულ ადგილებში.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალაინახება ოთახის ტემპერატურაზე მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე. ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 40 გრ±5%

გამოყენების წესი: გამოიყენება, როგორც ამოსახველებელი და შემარბილებელი საშუალება ზედა სასუნთქი გზების დაავადების დროს.

უკუჩვენებები: მომატებული მგრძნობელობა მცენარეული საშუალების მიმართ.

მომზადების წესი: 1–2 სუფრის კოვზ ნედლეულს ათავსებენ ემალირებულ ჭურჭელში, ასხამენ 200 მლ (1 ჩაის ჭიქა) ადუღებულ წყალს. ახურავენ თავსახურს და აცხელებენ მდუღარე წყლის აბაზანაში 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოდგამენ, აციებენ და ფილტრავენ. დარჩენილ მასას წურავენ. მიღებულ ნაყენს უმატებენ ანადუღარ წყალს საწყისი მოცულობის (200 მლ) მიღებამდე.

მიღების წესი: იღებენ 1 სუფრის კოვზს 4–6 ჯერ დღეში ჭამის წინ.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე.ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 40 გრ±5%

გამოყენების წესი: გამოიყენება ნაწლავის ატონიის , მუდმივი შეკრულობის დროს.

უკუჩვენებები: მომატებული მგრძნობელობა მცენარეულ საშუალების მიმართ. ენტერიტი, კოლიტი, მეტრორაგია, და ორსულობა.

მომზადების წესი: 20გრ. ნედლეულს ვათავსებთ ემალირებელ ჭურჭელში, დავასხათ 200 მლ.(1 ჩაის ჭიქა) ადუღებული წყალი. დავახუროთ თავსახური და გავაცხელოთ მდუღარე წყლის აბაზანაში 30 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოვდგათ, გავაციოთ 10 წთ–ის განმავლობაში და გავფილტროთ. დარჩენილი მასა გავწუროთ. მიღებულ ნაყენს დავუმატოთ ანადუღარი წყალი საწყისი მოცულობის (200 მლ.)მიღებამდე.

მიღების წესი: უფროსებმა მივიღოთ თბილი ნაყენი ½ ჩაის ჭიქა ძილის წინ. მიღების წინ, რეკომენდირებულია ნაყენი შევანჯღრიოთ.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე. ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 50 გრ±5%

გამოყენების წესი: გულის და სხვა დაავადებებისას, რომელთაც თან ახლავს შეშუპება, საშარდე გზების ინფექციები (პიელიტი, ცისტიტი, ურეთრიტი), ფილტვების, ცხვირის, საშვილოსნოს და ჰემოროიდული სისხლდენა, მწვავე და ქრონიკული ტყვიით მოწამვლის დროს (კომპლექსური თერაპიის შემადგენლობაში).

უკუჩვენებები: ნეფრიტი, ნეფროზი, ჰიპერმგრძნობელობა ბიოლოგიურად აქტიური შემადგენლობის მიმართ.

მომზადების წესი: 10გრ. (2 სუფრის კოვზი) ნედლეულს ვათავსებთ ემალირებელ ჭურჭელში, დავასხათ 200 მლ.(1 ჩაისჭიქა) ადუღებული წყალი. დავახუროთ თავსახური და გავაცხელოდ მდუღარე წყლის აბაზანაში 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოვდგათ, გავაციოთ ოთახის ტემპერატურაზე 45 წუთის განმავლობაში და გავფილტროთ. დარჩენილი მასა გავწუროთ. მიღებულ ნაყენს დავუმატოთ ანადუღარი წყალი საწყისი მოცულობის (200მლ.)მიღებამდე.

მივიღოთ თბილი ნაყენი ¼ ჩაის ჭიქა 3-4 ჯერ დღეში, ჭამის შემდეგ 1 საათის გასვლისას.

მიღების წესი: მივიღოთ თბილი ნაყენი ¼ ჩაის ჭიქა 3-4 ჯერ დღეში, ჭამის შემდეგ 1 საათის გასვლისას.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება ოთახის ტემპერატურაზე მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე. ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 50 გრ±5%

გამოყენების წესი: გამოიყენება შინაგანად მისაღებად – კუჭ-ნაწლავის ანთებითი და წყლულოვანი პროცესების დროს (ენტერიტი, კოლიტი, ეზოფაგიტი კუჭის და თორმეტგოჯა ნაწლავის წყლული, დაა.შ.).

გარეგანი ხმარებისთვის: კანის ანთებითი პროცესები ( დაჟეჟილობა, აბსცესები ).

უკუჩვენებები: ჰიპერმგრძნობელობა პრეპარატში ბიოლოგიურად აქტიური კომპონენტების მიმართ. მწვავე და ქრონიკული ჰოლეცესტიტი გამწვავების სტადიაში, ნაწლავების გაუვალობა.

მომზადების წესი: 3 გ (1/2 ჩაის კოვზი) თესლს დავასხათ 100 მლ (1/2 ჭიქა) მდუღარე წყალი და ურიოთ 15 წუთი, გავწუროთ.

მიღების წესი: კუჭ-ნაწლავის ანთებითი პროცესების დროს მივიღოთ 1/4 ჭიქა 3-ჯერ დღეში ჭამამდე 30 წუთით ადრე. მოხმარებისთვის ვარგისია მხოლოდ ახლად მომზადებული ნაყენი.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება ოთახის ტემპერატურაზე მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე.

შენახვის ვადა: 3 წელი

masa netto: 50 გრ±5%

გამოყენების წესი: გამოიყენება გულის აქტივობის ფუნქციური დარღვევების, ანგიონევროზის, მოციმციმე არითმიების და პაროქსიზმული ტაქიკარდიის რბილი ფორმების ძირითადი მკურნალობის დროს.

უკუჩვენებები: მძიმე ჰიპერტენზია და ბრადიკარდია . ბავშვები 14 წლამდე. ინდივიდუალური ჰიპერმგრძნობელობა მცენარეული საშუალების მიმართ.

მომზადების წესი: 16 გ ნედლეულს (1 სუფრის კოვზი) ვათავსებთ ემალირებელ ჭურჭელში, დავასხათ 200 მლ.(1 ჩაის ჭიქა) ადუღებული წყალი. დავახუროთ თავსახური და გავაცხელოდ მდუღარე წყლის აბაზანაში 30 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოვდგათ, გავაციოთ და გავფილტროთ. დარჩენილი მასა გავწუროთ. მიღებულ ნაყენს დავუმატოთ ანადუღარი წყალი საწყისი მოცულობის (200 მლ) მიღებამდე.

მიღების წესი: მმივიღოთ თბილი ნაყენი 0,5 ჩაის ჭიქა სამჯერ დღეში ჭამის წინ 30 წუთით ადრე. მიღების წინ, რეკომენდირებულია ნაყენი შევანჯღრიოთ.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე. ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 50 გრ±5%

გამოყენების წესი: გამოიყენება ნევროზის, უძილობის, კუჭის და ნაღვლის ბუშტის ანთების დროს, პირის ღრუში უსიამოვნო სუნის გასაქრობად, სტენოკარდიის დროს.

უკუჩვენებები: მომატებული მგრძნობელობა მცენარეულ საშუალების მიმართ.

მომზადების წესი: ნედლეულის 1 სუფრის კოვზს დაასხით 2 ჭიქა წყალი, ადუღეთ 2-3 წუთი, მივიღოთ 100-100 გრ. 3-ჯერ დღეში ჭამამდე 30 წუთით ადრე.

მიღების წესი: მასალა ინახება ოთახის ტემპერატურაზე მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე.ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება ოთახის ტემპერატურაზე მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე.ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 50 გრ±5%

გამოყენების წესი: გამოიყენება როგორც ანთების საწინააღმდეგო სავლები საშუალება სტომატიტის, გინგივიტის, პაროდონტოზის, ტონზილიტის, ზედა სასუნთქი გზების გაციების დროს.

უკუჩვენებები: შესაძლებელია ალერგიული რეაქციები. გვერდითი მოვლენების დროს პრეპარატის მიღება უნდა შეწყდეს და შედგეს ექიმთან კონსულტაცია.

მომზადების წესი: 5გრ. (1 სუფრისკოვზი) ნედლეულს ვათავსებთ ემალირებელ ჭურჭელში, დავასხათ 200 მლ. (1 ჩაის ჭიქა) ადუღებული წყალი. დავახუროთ თავსახური და გავაცხელოდ მდუღარე წყლის აბაზანაში 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოვდგათ, გავაციოთ ოთახის ტემპერატურაზე 45 წუთის განმავლობაში და გავფილტროთ. დარჩენილი მასა გავწუროთ. მიღებულ ნაყენს დავუმატოთ ანადუღარი წყალი საწყისი მოცულობის (200მლ.) მიღებამდე.

სავლები გამოიყენება თბილ მდგომარეობაში, გამოყენების წინ შეანჯღრიეთ.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება ოთახის ტემპერატურაზე მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე. ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს

2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 50 გრ±5%

გამოყენების წესი: გამოიყენება კომბინირებული თერაპიის შემადგენლობაში: პიელონეფრიტის, პროსტატიტის, გონორეის, შეშუპების სინდრომის, ორსულთა ნეფროპათიის; მარილების დაგროვების, ართრიტის, სპონდილოზის; ნაღველ კენჭოვანი დაავადების და ხოლელიტიაზის, პნევმონიის, ბრონქოექტაზიური დაავადების, ბრონქიტის; პაროდონტოზის დაავადების, სტომატიტის, ტონზილიტის, გინგივიტის, პირის ღრუს წყლულოვანი დაზიანებების, გასტრიტის, ჰეპატიტის მკურნალობის დროს.

უკუჩვენებები: მომატებული მგრძნობელობა მცენარეული საშუალების მიმართ.

გვერდითიეფექტი: ალერგიული რეაქციები.

მომზადების წესი: 1 სუფრის კოვზ ნედლეულს ათავსებენ ემალირებულ ჭურჭელში , ასხამენ 200 მლ (1 ჩაის ჭიქა) ადუღებულ წყალს. ახურავენ თავსახურს და აცხელებენ მდუღარე წყლის აბაზანაში 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოდგამენ, აციებენ და ფილტრავენ. დარჩენილ მასას წურავენ. მიღებულ ნაყენს უმატებენ ანადუღარ წყალს საწყისი მოცულობის (200 მლ) მიღებამდე.

მიღების წესი: მივიღოთ, ინჰალაციისას ან გამოსავლებად ხსნარის სახით (1:10). შეშუპების დროს – 15-30 მლ 3-4-ჯერ დღეში.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება ოთახის ტემპერატურაზე მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე. ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 50 გრ±5%

გამოყენების წესი: გამოიყენება როგორც ოფლმდენი საშუალება გაცივების დროს.

უკუჩვენებები: მომატებული მგრძნობელობა მცენარეული საშუალების მიმართ, თავის ცხელება(პოლინოზი).

მომზადების წესი: 10გრ (3 სუფრის კოვზი) ნედლეულს ვათავსებთ ემალირებულ ჭურჭელში, დავასხათ 200 მლ (1 ჩაისჭიქა) ადუღებული წყალი. დავახუროთ თავსახური და გავაცხელოთ მდუღარე წყლის აბაზანაში 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოვდგათ, გავაციოთ 45 წუთის განმავლობაში და გავფილტროთ. დარჩენილი მასა გავწუროთ. მიღებულ ნაყენს დავუმატოთ ანადუღარი წყალი საწყისი მოცულობის (200მლ) მიღებამდე.

მიღების წესი: მივიღოთ თბილი ნაყენი 1-2 ჩაის ჭიქა სამჯერ დღეში.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება ოთახის ტემპერატურაზე მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე. ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 50 გრ±5%

გამოყენების წესი: ანთების საწინააღმდეგო, შემკვრელი საშვალება. გამოიყენება სტომატიტის სამკურნალოდ, ღრძილებიდან სისხლდენის დროს, კოლიტის სამკურნალოდ.

უკუჩვენებები: მომატებული მგრძნობელობა მცენარეული საშუალების მიმართ.

მომზადების წესი: ნედლეულის 1 სუფრის კოვზს დაასხით 2 ჭიქა წყალი, ადუღეთ 5 წუთი, გამოივლეთ 2-ჯერ დღეში თითო ჭიქა. დასალევად მიიღეთ100-100 გრ. 3-ჯერ დღეში.

მიღების წესი: ნაყენი გამოიყენება ინგალაციისათვის და გარეგანი ხმარებისათვის.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება ოთახის ტემპერატურაზე მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე. ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 50 გრ±5%

გამოყენების წესი: მატატილას ბალახი უკვე დიდი ხანია გამოიყენება ხალხურ მედიცინაში. მისი სისხლის აღმდგენი და ანთების საწინააღმდეგო თვისებები გამოიყენება ბუასილის მკურნალობის დროს. მატიტელას პრეპარატის საშუალებით ბუასილის მკურნალობის ეფექტურობა განპირობებულია ასევე მცენარის საფაღარათო თვისებებით და მისი უნარით გააძლიეროს ნაწლავთა პერისტალტიკა.

უკუჩვენებები: ინდივიდუალური მიუღებლობა, ორსულობის პერიოდი.

მომზადების წესი: 20გრ (2სუფრის კოვზი) ნედლეულს ვათავსებთ ემალირებულ ჭურჭელში, დავასხათ 200 მლ (1 ჩაისჭიქა) ადუღებული წყალი. დავახუროთ თავსახური და გავაცხელოთ მდუღარე წყლის აბაზანაში 45 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოვდგათ, გავაციოთ და გავფილტროთ. დარჩენილი მასა გავწუროთ. მიღებულ ნაყენს დავუმატოთ ანადუღარი წყალი საწყისი მოცულობის (200 მლ) მიღებამდე.

მიღების წესი: მივიღოთ თბილი ნაყენი1 სუფრის კოვზი სამჯერ დღეში ჭამის წინ.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე. ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა. შევინახოთ ბავშვებისაგან მიუწვდომელ ადგილას.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 50 გრ±5%

გამოყენების წესი: გამოიყენება, როგორც ნაღვლმდენი(აძლიერებს ნაღვლის სეკრეციას), კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის სეკრეტორულ და მამოძრავებელი ფუნციის გამაძლიერებელი საშუალება, ნაღვლკენჭოვანი დაავადებების, სანაღველე გზების დისკინეზიის ქრონიკული ჰეპატიტის დროს.

უკუჩვენებები: მომატებული მგრძნობელობა მცენარეული საშუალების მიმართ.

მომზადების წესი: 10გრ. ნედლეულს ვათავსებთ ემალირებელ ჭურჭელში, დავასხათ 200 მლ.(1 ჩაის ჭიქა) ადუღებული წყალი. დავახუროთ თავსახური და გავაცხელოთ მდუღარე წყლის აბაზანაში 15 წუთის განმავლობაში.შემდეგ გადმოვდგათ, გავაციოთ და გავფილტროთ. დარჩენილი მასა გავწუროთ. მიღებულ ნაყენს დავუმატოთ ანადუღარი წყალი საწყისი მოცულობის (200 მლ.) მიღებამდე.

მიღების წესი: მივიღოთ თბილი ნაყენი 0,5 ჩაის ჭიქა სამჯერ დღეში ჭამის წინ 30 წუთით ადრე 10–15 დღის განმავლობაში.

გაცემის კატეგორია: გაიცემა რეცეპტის გარეშე.

შენახვის პირობები: მასალა ინახება მშრალ, გრილ და სინათლისაგან დაცულ ადგილზე. ნაყენი ინახება გრილ ადგილზე არაუმეტეს 2 დღე-ღამისა.

შენახვის ვადა: 2 წელი

masa netto: 40 გრ±5%

PRODUCT-KHOMLI-ROSEMARY

როზმარინი

100% ნატურალური პროდუქტი, არმომატიზატორების, საღებავისა და გლუტომატის გარეშე, არ შეიცავს გმო-ს.

შემადგენლობა: როზმარინი.

ინახება მშრალ, გრილ, ბნელ ადგილას, ტემპერატურა: არაუმეტეს 20°С, შეფარედებითი ტენიანობა 75%, ვარგისიანობის ვადა 24 თვე წარმოების თარიღიდან. წარმოების თარიღი მითითებულია პაკეტის უკანა მხარეს. პარტიის ნომერი შეესაბამება წარმოების თარიღს.

მასა Netto: 15 გრ±5%

კვებითი ღირებულება 100 გ: ცილები – 4,88 გ, ცხიმები – 15,22 გ, ნახშირწყლები – 64,04 გრ

ენერგეტიკული ღირებულება 100 გრ: კალორია – 331 კკალ

PRODUCT-KHOMLI-OREGANO

ორეგანო

100% ნატურალური პროდუქტი, არმომატიზატორების, საღებავისა და გლუტომატის გარეშე, არ შეიცავს გმო-ს.

შემადგენლობა: ორეგანო.

ინახება მშრალ, გრილ, ბნელ ადგილას, ტემპერატურა: არაუმეტეს 20°С, შეფარედებითი ტენიანობა 75%, ვარგისიანობის ვადა 24 თვე წარმოების თარიღიდან. წარმოების თარიღი მითითებულია პაკეტის უკანა მხარეს. პარტიის ნომერი შეესაბამება წარმოების თარიღს.

masa netto: 15 გრ±5%

კვებითი ღირებულება 100 გ: ცილები – 9 გ, ცხიმები – 4,28 გ, ნახშირწყლები – 68.92 გრ

ენერგეტიკული ღირებულება 100 გრ: კალორია – 265 კკალ

PRODUCT-KHOMLI-MARJORAM

მაიორანი

100% ნატურალური პროდუქტი, არმომატიზატორების, საღებავისა და გლუტომატის გარეშე, არ შეიცავს გმო-ს.

შემადგენლობა: მაიორანი.

ინახება მშრალ, გრილ, ბნელ ადგილას, ტემპერატურა: არაუმეტეს 20°С, შეფარედებითი ტენიანობა 75%, ვარგისიანობის ვადა 24 თვე წარმოების თარიღიდან. წარმოების თარიღი მითითებულია პაკეტის უკანა მხარეს. პარტიის ნომერი შეესაბამება წარმოების თარიღს.

 მასა Netto: 10 გრ±5%

კვებითი ღირებულება 100 გ: ცილები – 12,66 გ, ცხიმები – 7,04 გ, ნახშირწყლები – 60,56 გრ

ენერგეტიკული ღირებულება 100 გრ: კალორია – 271 კკალ

PRODUCT-KHOMLI-CURCUMA-POWDER

კურკუმა დაფქული

100% ნატურალური პროდუქტი, არმომატიზატორების, საღებავისა და გლუტომატის გარეშე, არ შეიცავს გმო-ს.

შემადგენლობა: კურკუმა დაფქული.

ინახება მშრალ, გრილ, ბნელ ადგილას, ტემპერატურა: არაუმეტეს 20°С, შეფარედებითი ტენიანობა 75%, ვარგისიანობის ვადა 24 თვე წარმოების თარიღიდან. წარმოების თარიღი მითითებულია პაკეტის უკანა მხარეს. პარტიის ნომერი შეესაბამება წარმოების თარიღს.

 მასა Netto: 10 გრ±5%

კვებითი ღირებულება 100 გ: ცილები – 7,83 გ, ცხიმები – 9,88 გ, ნახშირწყლები – 64,93 გრ

ენერგეტიკული ღირებულება 100 გრ: კალორია – 354 კკალ

PRODUCT-KHOMLI-SVANETIAN-SALT

სვანური მარილი

100% ნატურალური პროდუქტი, არმომატიზატორების, საღებავისა და გლუტომატის გარეშე, არ შეიცავს გმო-ს.

შემადგენლობა: უცხო სუნელი, ქინძი, კვლიავი, ნიორი, წითელი  წიწაკა, მარილი.

ინახება მშრალ, გრილ, ბნელ ადგილას, ტემპერატურა: არაუმეტეს 20°С, შეფარედებითი ტენიანობა 75%, ვარგისიანობის ვადა 24 თვე წარმოების თარიღიდან. წარმოების თარიღი მითითებულია პაკეტის უკანა მხარეს. პარტიის ნომერი შეესაბამება წარმოების თარიღს.

 მასა Netto: 15 გრ±5%

კვებითი ღირებულება 100 გ: ცილები – 14,8 გ, ცხიმები – 7,74 გ, ნახშირწყლები – 41,4 გრ

ენერგეტიკული ღირებულება 100 გრ: კალორია – 220,7 კკალ

PRODUCT-KHOMLI-CINNAMO-STICKS

დარიჩინი

100% ნატურალური პროდუქტი, არმომატიზატორების, საღებავისა და გლუტომატის გარეშე, არ შეიცავს გმო-ს.

შემადგენლობა: დარიჩინი.

ინახება მშრალ, გრილ, ბნელ ადგილას, ტემპერატურა: არაუმეტეს 20°С, შეფარედებითი ტენიანობა 75%, ვარგისიანობის ვადა 24 თვე წარმოების თარიღიდან. წარმოების თარიღი მითითებულია პაკეტის უკანა მხარეს. პარტიის ნომერი შეესაბამება წარმოების თარიღს.

 მასა Netto: 30 გრ±5%

კვებითი ღირებულება 100 გ: ცილები – 3,99 გ, ცხიმები – 1,24 გ, ნახშირწყლები – 27,49 გრ

ენერგეტიკული ღირებულება 100 გრ: კალორია – 247 კკალ

PRODUCT-KHOMLI-PAPRIKA

პაპრიკა

100% ნატურალური პროდუქტი, არმომატიზატორების, საღებავისა და გლუტომატის გარეშე, არ შეიცავს გმო-ს.

შემადგენლობა: პაპრიკა.

ინახება მშრალ, გრილ, ბნელ ადგილას, ტემპერატურა: არაუმეტეს 20°С, შეფარედებითი ტენიანობა 75%, ვარგისიანობის ვადა 24 თვე წარმოების თარიღიდან. წარმოების თარიღი მითითებულია პაკეტის უკანა მხარეს. პარტიის ნომერი შეესაბამება წარმოების თარიღს.

მასა Netto: 15 გრ±5%

კვებითი ღირებულება 100 გ: ცილები – 14,4 გ, ცხიმები – 12,89 გ, ნახშირწყლები – 53,99 გრ

ენერგეტიკული ღირებულება 100 გრ: კალორია – 282 კკალ

PRODUCT-KHOMLI-CINNAMON-POWDER

დარიჩინი დაფქული

100% ნატურალური პროდუქტი, არმომატიზატორების, საღებავისა და გლუტომატის გარეშე, არ შეიცავს გმო-ს.

შემადგენლობა: დარიჩინი დაფქული.

ინახება მშრალ, გრილ, ბნელ ადგილას, ტემპერატურა: არაუმეტეს 20°С, შეფარედებითი ტენიანობა 75%, ვარგისიანობის ვადა 24 თვე წარმოების თარიღიდან. წარმოების თარიღი მითითებულია პაკეტის უკანა მხარეს. პარტიის ნომერი შეესაბამება წარმოების თარიღს.

მასა Netto: 5 გრ±5%

კვებითი ღირებულება 100 გ: ცილები – 3,99 გ, ცხიმები – 1,24 გ, ნახშირწყლები – 27,49 გრ

ენერგეტიკული ღირებულება 100 გრ: კალორია – 247 კკალ

PRODUCT-KHOMLI-SEASONING-FOR-SASHLIK

მწვადის საკმაზი

100% ნატურალური პროდუქტი, არმომატიზატორების, საღებავისა და გლუტომატის გარეშე, არ შეიცავს გმო-ს.

შემადგენლობა: შავი დაფქული წიწაკა, დაფქული ძირა, თუთუბო, მარილი.

ინახება მშრალ, გრილ, ბნელ ადგილას, ტემპერატურა: არაუმეტეს 20°С, შეფარედებითი ტენიანობა 75%, ვარგისიანობის ვადა 24 თვე წარმოების თარიღიდან. წარმოების თარიღი მითითებულია პაკეტის უკანა მხარეს. პარტიის ნომერი შეესაბამება წარმოების თარიღს.

მასა Netto: 15 გრ±5%

კვებითი ღირებულება 100 გ: ცილები – 15,36 გ, ცხიმები – 3,92 გ, ნახშირწყლები – 25,1 გრ

ენერგეტიკული ღირებულება 100 გრ: კალორია – 294 კკალ

დაფქული ქინძი

100% ნატურალური პროდუქტი, არმომატიზატორების, საღებავისა და გლუტომატის გარეშე, არ შეიცავს გმო-ს.

შემადგენლობა: ქინძი დაფქული.

ინახება მშრალ, გრილ, ბნელ ადგილას, ტემპერატურა: არაუმეტეს 20°С, შეფარედებითი ტენიანობა 75%, ვარგისიანობის ვადა 24 თვე წარმოების თარიღიდან. წარმოების თარიღი მითითებულია პაკეტის უკანა მხარეს. პარტიის ნომერი შეესაბამება წარმოების თარიღს.

მასა Netto: 15 გრ±5%

კვებითი ღირებულება 100 გ: ცილები – 1,5 გ, ცხიმები – 0 გ, ნახშირწყლები – 5 გრ

ენერგეტიკული ღირებულება 100 გრ: კალორია – 24,8 კკალ

PRODUCT-KHOMLI-GEORGIAN-SAFFRON

ყვითელი ყვავილი

100% ნატურალური პროდუქტი, არმომატიზატორების, საღებავისა და გლუტომატის გარეშე, არ შეიცავს გმო-ს.

შემადგენლობა: ყვითელი ყვავილი (იმერული ზაფრანა).

ინახება მშრალ, გრილ, ბნელ ადგილას, ტემპერატურა: არაუმეტეს 20°С, შეფარედებითი ტენიანობა 75%, ვარგისიანობის ვადა 24 თვე წარმოების თარიღიდან. წარმოების თარიღი მითითებულია პაკეტის უკანა მხარეს. პარტიის ნომერი შეესაბამება წარმოების თარიღს.

მასა Netto: 7 გრ±5%

კვებითი ღირებულება 100 გ: ცილები – 11,43 გ, ცხიმები – 5,85 გ, ნახშირწყლები – 61,47 გრ

ენერგეტიკული ღირებულება 100 გრ: კალორია – 310 კკალ

PRODUCT-KHOMLI-CUMIN-SEEDS

ძირას თესლი

100% ნატურალური პროდუქტი, არმომატიზატორების, საღებავისა და  გლუტომატის გარეშე, არ შეიცავს გმო-ს.

შემადგენლობა: ძირას თესლი.

ინახება მშრალ, გრილ, ბნელ ადგილას, ტემპერატურა: არაუმეტეს 20°С, შეფარედებითი ტენიანობა 75%, ვარგისიანობის ვადა 24 თვე წარმოების თარიღიდან. წარმოების თარიღი მითითებულია პაკეტის უკანა მხარეს.პარტიის ნომერი შეესაბამება წარმოების თარიღს.

მასა Netto: 15 გრ±5%

კვებითი ღირებულება 100 გ: ცილები – 17,8 გ, ცხიმები – 22,27 გ, ნახშირწყლები – 44,24 გრ

ენერგეტიკული ღირებულება 100 გრ: კალორია – 375 კკალ

PRODUCT-KHOMLI-SEASONING-FOR-KHARCHO

ხარჩოს საკმაზი

100% ნატურალური პროდუქტი, არმომატიზატორების, საღებავისა და გლუტომატის გარეშე, არ შეიცავს გმო-ს.

შემადგენლობა: ქინძი, უცხო სუნელი, იმერული ყვითელი ყვავილი, ნიახური, ოხრახუში.

ინახება მშრალ, გრილ, ბნელ ადგილას, ტემპერატურა: არაუმეტეს 20°С, შეფარედებითი ტენიანობა 75%, ვარგისიანობის ვადა 24 თვე წარმოების თარიღიდან. წარმოების თარიღი მითითებულია პაკეტის უკანა მხარეს. პარტიის ნომერი შეესაბამება წარმოების თარიღს.

მასა Netto: 15 გრ±5%

კვებითი ღირებულება 100 გ: ცილები – 5,08 გ, ცხიმები – 1,75 გ, ნახშირწყლები – 23,17 გრ

ენერგეტიკული ღირებულება 100 გრ: კალორია – 116,5 კკალ

PRODUCT-KHOMLI-CLOVES-POWDER

მიხაკი დაფქული

100% ნატურალური პროდუქტი, არმომატიზატორების, საღებავისა და გლუტომატის გარეშე, არ შეიცავს გმო-ს.

შემადგენლობა: მიხაკის ყვავილი (გაუშლელი ყვავილების გამხმარი კვირტები).

ინახება მშრალ, გრილ, ბნელ ადგილას, ტემპერატურა: არაუმეტეს 20°С, შეფარედებითი ტენიანობა 75%, ვარგისიანობის ვადა 24 თვე წარმოების თარიღიდან. წარმოების თარიღი მითითებულია პაკეტის უკანა მხარეს. პარტიის ნომერი შეესაბამება წარმოების თარიღს.

მასა Netto: 10 გრ±5%

კვებითი ღირებულება 100 გ: ცილები – 5,97 გ, ცხიმები – 13 გ, ნახშირწყლები – 65,53 გრ

ენერგეტიკული ღირებულება 100 გრ: კალორია – 274 კკალ

PRODUCT-KHOMLI-KHMELI-SUNELI

ხმელი სუნელი

100% ნატურალური პროდუქტი, არმომატიზატორების, საღებავისა და გლუტომატის გარეშე, არ შეიცავს გმო-ს.

შემადგენლობა: რეჰანი, ცხარე წითელი პიმპილი, ოხრახუში, ნიახური, ცერეცო, ქინძი, დაფნის ფოთოლი, ბარის ქონდარი, პიტნა, მაიორანი, უცხო სუნელი, უსუპი, ყვითელი ყვავილი.

ინახება მშრალ, გრილ, ბნელ ადგილას, ტემპერატურა: არაუმეტეს 20°С, შეფარედებითი ტენიანობა 75%, ვარგისიანობის ვადა 24 თვე წარმოების თარიღიდან. წარმოების თარიღი მითითებულია პაკეტის უკანა მხარეს. პარტიის ნომერი შეესაბამება წარმოების თარიღს.

მასა Netto: 15 გრ±5%

კვებითი ღირებულება 100 გ: ცილები – 14,08 გ, ცხიმები – 5,9 გ, ნახშირწყლები – 38,4 გრ

ენერგეტიკული ღირებულება 100 გრ: კალორია – 231 კკალ

PRODUCT-KHOMLI-CLOVES-WHOLE

მიხაკი მთელი

100% ნატურალური პროდუქტი, არმომატიზატორების, საღებავისა და გლუტომატის გარეშე, არ შეიცავს გმო-ს.

შემადგენლობა: მიხაკის ყვავილი (გაუშლელი ყვავილების გამხმარი კვირტები).

ინახება მშრალ, გრილ, ბნელ ადგილას, ტემპერატურა: არაუმეტეს 20°С, შეფარედებითი ტენიანობა 75%, ვარგისიანობის ვადა 24 თვე წარმოების თარიღიდან. წარმოების თარიღი მითითებულია პაკეტის უკანა მხარეს. პარტიის ნომერი შეესაბამება წარმოების თარიღს.

მასა Netto: 10 გრ±5%

კვებითი ღირებულება 100 გ: ცილები – 5,97 გ, ცხიმები – 13 გ, ნახშირწყლები – 65,53 გრ

ენერგეტიკული ღირებულება 100 გრ: კალორია – 274 კკალ

PRODUCT-KHOMLI-SEASONING-BLUE-FENUGREEK-POWDER

დაფქული უხო

სუნელ-სანელებელი

100% ნატურალური პროდუქტი, არმომატიზატორების, საღებავისა და გლუტომატის გარეშე, არ შეიცავს გმო-ს.

შემადგენლობა:

ინახება მშრალ, გრილ, ბნელ ადგილას, ტემპერატურა: არაუმეტეს 20°С, შეფარედებითი ტენიანობა 75%, ვარგისიანობის ვადა 24 თვე წარმოების თარიღიდან. წარმოების თარიღი მითითებულია პაკეტის უკანა მხარეს. პარტიის ნომერი შეესაბამება წარმოების თარიღს.

მასა Netto: 15 g+5%

კვებითი ღირებულება 100 გ: proteins – 10,95 g, fats – 3,26 g, carbohydrates – 38,31 g

ენერგეტიკული ღირებულება 100 გრ: calories – 255 kcal

PRODUCT-KHOMLI-CARDAMON-POWDER

ილი დაფქული

(კარდამონი)

100% ნატურალური პროდუქტი, არმომატიზატორების, საღებავისა და გლუტომატის გარეშე, არ შეიცავს გმო-ს.

შემადგენლობა: ილი მარცვალი.

ინახება მშრალ, გრილ, ბნელ ადგილას, ტემპერატურა: არაუმეტეს 20°С, შეფარედებითი ტენიანობა 75%, ვარგისიანობის ვადა 24 თვე წარმოების თარიღიდან. წარმოების თარიღი მითითებულია პაკეტის უკანა მხარეს. პარტიის ნომერი შეესაბამება წარმოების თარიღს.

მასა Netto: 5 გრ±5%

კვებითი ღირებულება 100 გ: ცილები – 10,76 გ, ცხიმები – 6,7 გ, ნახშირწყლები – 68,47 გრ

ენერგეტიკული ღირებულება 100 გრ: კალორია – 311 კკალ